Fodvorter

Fodvorter forårsages af en virus, der angriber huden. Fodvorter er relativt lette at diagnosticere. Vorten ligner umiddelbart et lille blomkålshoved, men hvis man skraber det forhornede lag af, kan man se 3-4 blodkar i centrum af vorten. Det er som regel en læge, der stiller diagnosen, men din fodterapeut kan hjælpe dig med, at komme fodvorterne til livs.

Virussen, der forårsager fodvorterne, kaldes humant papiloma virus. Vorter er meget smitsomme og smitter både ved direkte og indirekte kontakt. Man kan altså få fodvorter ved at gå barfodet et sted, hvor en person med fodvorter har gået barfodet umiddelbart forinden. Vorter på fødderne sidder typisk på fodsålen. Det skyldes, at man oftest får smitten ved at træde på virus.

Du kan begrænse smitten af fodvorter ved at dække vorterne til, anvende badesko og undgå at dele håndklæder med andre.

Når vi behandler fodvorter her på klinikken, fjerner vi det forhornede hudlag på og omkring vorten. Derefter dryppes et aktivt virkemiddel på vortevævet. Behandlingen gentages med en til to ugers mellemrum. Behandlingen er mindre smertefuld end frysning og er derfor velegnet til behandling af vorter hos børn.