Diabetes

Har du diabetes, er det vigtigt, at du holder ekstra godt øje med dine fødder. Din sygdom gør, at du har øget risiko for at udvikle sår og fejlstillinger., og derfor vælger mange diabetes-patienter da også at få deres fødder kontrolleret af en fodterapeut en gang om året.

Diabetes kan medføre flere forskellige følgesygdomme, der rammer fødderne. Det kan være føleforstyrrelser, der gør, at du bliver “over-følsom”, så du mærker selv den mindste ting. Føleforstyrrelserne kan gøre det smertefuldt at gå i bestemte sko eller bare at tage strømper på.

I andre tilfælde kan du få nedsat følesans i fødderne. Det kan betyde, at et sår eller et brud i foden opstår, uden du mærker noget. Derfor kan sår og andre fodproblemer udvikle sig hurtigt.

Mange diabetikere oplever også problemer med nedsat blodtilførsel – også kaldet åreforkalkning. Har du åreforkalkning og manglende følesans, kan der meget let opstå sår, der kan være svære at få til at hele op.

Heldigvis kan en dygtig fodterapeut hjælpe med at behandle og forebygge gener. Har du en henvisning fra din egen læge, kan du få tilskud til både behandlinger og årlige eftersyn.